BLANKENBERGE – De eerste titel in het Belgisch kampioenschap alle disciplines gaat naar Jaimie Buelens. De kampioene in het driebanden bij de dames prolongeerde haar kampioenschap door een overwinning in de finale tegen Danielle le Bruyn: 26-22 in de maximale 50 beurten. Het toernooi werd gespeeld met vier dames. De spanning in de partijen compenseerde het iets tegenvallende niveau. Alleen Buelens en Le Bruyn kwamen net boven de 0.5 gemiddeld. Veel partijen naar 27 caramboles werden niet uitgespeeld binnen de maximale 50 beurten, zoals ook in de finale, waarin Buelens de betere was van Le Bruyn.

Jaimie Buelenas, die haar vijfde titel op rijd haalde en zesde in totaal, zei na afloop: ,,Het was niet makkelijk spelen op de nieuwe, glijdende lakens, vandaar dat het wat moeizaam ging.” Ze gaat er vanuit dat de titel een vervolg krijgt met deelname aan het Europees kampioenschap in Rosmalen en het WK in Turkije.

Peter Debaes en Mathy Monnissen waren in het eerste speelweekend de poulewinnaars in het kegelbiljart. Zij plaatsten zich samen met Peter Mostrey en Yves Schiettecatte voor de halve finales, die zaterdag om 13.30 worden gespeeld. Martin Spoormans, die ook nog in actie komt in het driebanden, bandstoten en als arbiter, en Miguel Bustos vielen af met twee verliespartijen.

Kevin van Hees is de voorlopige koploper in het driebanden bij de junioren met zes matchpunten uit vier partijen. Dylan Parent en Stef van Hees volgen op twee punten, maar spelen in het laatste weekend nog tegen elkaar. Die twee zijn favoriet voor de titel op basis van het gemiddelde. Dylan Parent heeft 0.745 uit drie partijen, Stef van Hees 0.636. Kevin van Hees is met 0.648 de outsider voor de hoogste podiumplaatsen.

Het toernooi werd geopend door Benny van Goethem, de nieuwe voorzitter van de Belgische bond. Voor het eerst wordt er in tien disciplines om de Belgische titel gespeeld. De spelers in de spelsoort driebanden voor senioren komen vandaag, maandag, voor het eerst in actie met Steven van Acker, Eddy Willems, Jef Philipoom, Danny Geysen, Davy van Havere, Marco Janssen, Ronny Brants en Mathy Monnissen. Ook wordt er een start gemaakt met de klassieke disciplines: vrij spel, 71/2 en 47/1, waarin Eddy Leppens, Patrick Niessen, Philippe Deraes Peter Debaes, Robby Sonck, Maareten Janssen en Johan Devos in actie komen.

Vandaag beginnen de wedstrijden om 11.00 uur. Alle partijen zijn rechtstreeks te volgen op kozoom.com.

De eindstand bij de dames:

1 Jaimie Buelens 6-0.514-5

2 Danielle le Bruyn 4-0.506-4

3 Tiani Platteau 2-0.335-4

4 Karolien Matthys 0-0.295-3.

De tussenstand bij de junioren:

1 Kevin van Hees 6-0.648-4

2 Dylan Parent 4-0.745-8

3 Stef van Hees 4-0.637-4

4 Michael Parent 2-0.522-4

5 Gérome Dieu 0-0.414-5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.